Inget barnkalas utan musik

Inget barnkalas utan musik

När det är dags att ställa till med barnkalas finns en mängd sätt att genomföra det på. Att ha kalas med ett speciellt tema som en röd tråd brukar vara populärt, men huvudsaken är såklart att barnen själva blir glada och får en riktigt rolig stund med sina kompisar. Något som dock knappt går att vara utan, vilket sorts kalas du än anordnar, är musik. Den kommer vara kronan på verket, men hur kan du göra musiken till ett så underhållande och perfekt inslag som möjligt?

Musik utefter tema

En bra start är att besluta dig för ett eventuellt tema. Har du det på plats kan du dekorera och pynta utefter temat; på Partytajm finns allt du behöver i form av tallrikar, muggar, servetter, ballonger, vimplar, dukar, maskeraddräkter och mycket mer. När det kommer till musiken är barnsånger väldigt tacksamma då det finns musik till mycket av sådant som barnen ofta tycker om. Det kan vara Babblarna, djur, fordon, andra program eller filmer och liknande. Om du har plats och tror att det fungerar utan att dukningen tar stryk kan du göra barnens placering vid bordet till en musiklek – engagera dem i ”dansstopp” där de får dansa runt bordet tills musiken stannar. Antingen kan alla sätta sig vid den plats där de stannade eller så kan du som vuxen meddela att ”alla med rött på sig får sätta sig” och sedan fortsätta så tills alla har fått plats vid bordet. Följer musiken temat blir det extra roligt och många av barnen kommer känna igen sångerna och musiken.

Lek med musik

Det finns många sätt att använda musik under barnkalasets gång. Självklart kan det finnas en speciell dansstund då alla barnen får dansa av sig till populära låtar, men sedan finns även roliga musiklekar om du vill samla hela barnaskaran en stund. Kanske finns tillgång till barninstrument så ni kan skapa en orkester – dock med varning om en viss risk för massor med oljud och mycket skratt. Det finns mängder av aktiviteter och lekar man kan utföra med hjälp av musik; det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna. Men ha ett gäng lätta alternativ på lager ifall det du planerat inte faller ut riktigt så bra som du trott. Barn är underbara men ombytliga!