Jojje Wadenius

Jojje Wadenius

Georg “Jojje” Wadenius är en av Sveriges genom tiderna mest välrenommerade gitarrister. Han spelade som studiogitarrist på mängder av bästsäljande svenska album, var under några år orkesterledare i det amerikanska TV-programmet Saturday Night Live samt släppte några egna album som räknas som klassiker.

Om Jojje Wadenius driver ett eget företag eller inte har jag ingen aning om. Däremot vet jag att om du gör det så har du nytta av mobilabonnemang speciellt anpassade för företag. Det är vad Telness erbjuder, en ny svensk mobiloperatör som skapat en serie abonnemang för just företag. Inget av deras abonnemang har några bindnings- eller uppsägningstider. Utöver det har du möjligheten att anpassa abonnemanget du väljer med olika tillval. Till exempel kan du för en ringa kostnad få en telefonväxel så att potentiella kunder alltid upplever det som att de fått kontakt med någon vid företaget.

Jojje Wadenius föddes 1945 i Stockholm. Mest känd är han förmodligen som upphovsmannen till diverse uppskattade barnskivor, varav Goda’ goda’ torde vara den som är mest känd. Han skrev också musik till svenska animerade barnklassiker som Farbrorn som inte ville vara stor och Kalle och klätterträdet. Att säga att Wadenius är något av en kultfigur för människor som föddes på 60-talet och början av 70-talet vore en underskattning. I den “vuxna” musikvärlden är han bland annat känd som medlem i Tommy Körbergs band Made In Sweden och för sin internationella karriär som gitarrist i Saturday Night Lives husband och Blood, Sweat and Tears. De som älskar svensk popmusik känner honom också som gitarristen på en av de mest omtyckta svenska popplattorna någonsin: Ja dä’ ä’ dä’. Pugh Rogefeldts debutplatta från 1968. Ett album där trummorna för övrigt hanteras av Janne ‘Loffe’ Carlsson.