September – Petra Marklund

September – Petra Marklund

Hon är numera både känd som musiker, låtskrivare och programledare. Men, ett tag var hon knappt känd i Sverige alls, åtminstone inte som Petra. Trots att hon slog igenom redan som ung.

Om Petra Marklund

Hon är uppvuxen i Nacka och numera känd över hela världen. Trots att hon fortfarande inte är så gammal.

Som September har hon haft stora internationella framgångar och fått lysande recensioner utomlands. Hennes karriär som September inledde hon redan som tonåring och hon fick snabbt stort genomslag.

Hon hade många stora hits som nådde Sverige också. Samtidigt så var det få som visste vem hon var. Det var först när hon medverkade i Så mycket bättre och nådde stora framgångar med bland annat en tolkning av Petters låt Mikrofonkåt som hon blev känd för en större publik. Dessutom började hon spela musik under sitt eget namn och blev riktigt känd i Sverige också. För mer fördjupad information kan du läsa mer här.

Sedan 2012 har hon nästan uteslutande sjungit som sig själv och på svenska. Hon blev dessutom ännu mer folkkär när hon tog över som programledare för Allsång på Skansen 2014. Hon axlade rollen som programledare i två säsonger. Sedan fokuserade hon återigen på musiken och det med bravur.