The Supremes

The Supremes

En riktig girl power-grupp var The Supremes. De satte verkligen kvinnliga sångerskor på kartan med sitt sätt att sjunga och ta makten över musiken. Här kan du läsa mer om dem och gruppens karriär. Här hittar du ett par av deras största hits och några av de mindre kända låtarna också.

Om The Supremes

Det här är ett typiskt exempel på en grupp som blir mer än en grupp, ett helt eget fenomen. Trots att gruppen har haft olika medlemmar genom åren så har fenomenet bestått. The Supremes bildades redan 1959 och höll på till slutet på 70-talet. Till en början kallades de för The Primettes, men runt 1961 ändrades namnet till det vi känner igen dem under idag.

Deras stora genomslag dröjde dock till 1964. Då slog de igenom både nationellt och internationellt med låten Where Did Our Love Go. Låten var dessutom till en början skriven för en annan grupp. Men, det slumpade sig jättebra och blev en succé.

Medlemmarna

Den kanske mest kända medlemmen är förmodligen Diana Ross, vissa menar att gruppens framgångar var helt beroende av henne och skivbolaget Motown. Men, gruppen fortsatte ha vissa framgångar även efter att Diana Ross lämnat gruppen.

Utöver Diana Ross var Mary Wilson och Florence Ballard de som först utgjorde gruppen. Florence Ballard lämnade gruppen redan 1967 och ersattes då av Cindy Birdsong. Ryktet säger att Ballard lämnade gruppen för att Diana Ross fick mer plats än de andra. Det gick till och med så långt att gruppen började kalla sig själva för Diana Ross & The Supremes. Diana Ross slutade dock först några år senare och då tog hennes solokarriär fart också.

Andra medlemmar genom åren är bland annat Jean Terrell och Lynda Laurence.