Jerry Williams & The Violents

Jerry Williams & The Violents

Utöver att rocken fick ett stort genomslag utomlands under 50- och 60-talet så fick den ett stort genomslag i Sverige också. Jerry Williams och The Violents satte verkligen rocken på kartan i Sverige.

Om The Violents och Jerry Williams

De finns nog få svenskar som inte känner till Jerry Williams, eller kände till. Jerry Williams gick tyvärr bort i cancer för tidigt. Men, i början var han inte Jerry Williams med hela svenska folket utan frontfigur för The Violents.

The Violents bildades redan 1959, men de slog igenom först under 60-talet. De fick en stor hit redan innan Jerry Williams anslöt och låg på topplistorna i Sverige redan 1961. Jerry Williams anslöt 1962 och då fick de ännu större framgångar tillsammans. Men, trots att framgångarna blev stora för gruppen så upplöstes den redan 1966.

Jerry Williams var den i gruppen som fick den mest framstående solokarriären av dem alla. Hans karriär kantades av framgångar. Han blev en av de mest folkkära rockartisterna i Sverige. Men, hans tidigare band överlevde inte lika bra utan honom. Samtidigt var det inte enbart på grund av Jerry Williams solokarriär som bandet inte slog igenom på samma sätt.