Silvana Imam

Silvana Imam

 

Att vara på rätt plats vid rätt tillfälle är ett uttryck som Silvana Imam har personifierat. Hon var verkligen på rätt plats i rätt tid när hon ställde upp som ersättare för en annan artist med kort varsel och det blev hennes stora genombrott. I följande text kan du läsa mer om henne och hur hennes karriär har sett ut hittills.

Vass med skinn på näsan

Ryktet säger att hon alltid har vågat gå sin egen väg, varit driven och sagt ifrån när hon upplevt orättvisor. Redan som barn under hennes uppväxt utanför Stockholm visade hon tydligt att hon var herre över sitt eget liv. Men, det var inte självklart att hon skulle bli artist då. Nej, då spelade hon basket och senare har hon både vikarierat som lärare, pluggat psykologi och varit fotomodell i New York. Om du vill fördjupa dina kunskaper om Silvana Imam ytterligare kan du undersöka länken.

Trots att hon höll på med så mycket annat så fanns alltid drömmen om att få rappa inför publik nånstans i bakgrunden. Och visst hade hon uppträtt tidigare, innan hennes stora genomslag. Allt ifrån framträdande på skolavslutningar till att rappa tillsammans med andra mer kända artister. Hon slog igenom för ett par år sedan och efter det har hon bland annat hunnit med att släppa tre album, medverka på en rad andra artisters verk, vara en del av ett konstprojekt, medverka i en bok, vara sommarvärd i P1, släppa en egen fotobok och mycket annat. Hon arbetar målmedvetet och det märks både i hennes texter och hennes andra material hur många berättelser hon har kvar att berätta.

Med en pappa från Syrien, en mamma från Litauen och många flyttar över landsgränser i bagaget har hon inte bara uppmärksammats för sin musik utan också för sin bakgrund. Att våga gå sin egen väg i ett samhälle som inte alltid är det lättaste att hantera (även om det borde vara det) på grund av hennes bakgrund har säkert påverkat hennes musik. Det faktum att hon slog igenom med sina slagkraftiga och politiska texter byggde säkert till viss del på hennes bakgrund. På det sättet har hennes bakgrund säkert hjälpt henne lägga grunden till den fantastiska artisten hon är idag.

Samtidigt som det just är hennes bakgrund som emellanåt står i vägen för hennes berörande texter. Kanske skulle hon nått ännu längre om hennes bakgrund hade sett annorlunda ut, samtidigt som hon inte skulle ha kunnat påverka så många då.