The Beatles

The Beatles

Om det är nåt band som förtjänar epitetet världens mest kända band genom tiderna så är det The Beatles. De är definitivt ett av få band som lämnat efter sig stora spår i musikhistorien och inte bara genom att lämna efter sig en omfattande låtskatt. The Beatles förändrade en hel värld och framför allt en hel musikindustri. De flesta, oavsett ålder, känner till The Beatles och om du vill fräscha upp dina kunskaper eller lära dig nånting nytt om gruppen finns det mer information längre ner.

Gruppen och medlemmarna

Som de flesta redan vet så uppstår ingenting ur tomma intet, inte heller The Beatles. På samma sätt som för många andra band så blev inte The Beatles kända under deras första spelning eller över en natt. De som kom att kännetecknas som The Beatles var medlemmarna: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr (Richard Starkey). Men, innan den här oförglömliga konstellationen föll på plats hade några medlemmar kommit och gått.

Gruppen bildades i ovan nämnda konstellation först i början av 60-talet och då hade tre av medlemmarna spelat ihop ett par år redan. Men, den som väntar på nåt gott… för den här konstellationen blev sedermera ett fenomen utan dess like. Bara nåt år efter att bandet tagit form fick de sitt genombrott med låtarna Love Me Do och Please Please Me.

The Beatles musik lever vidare än idag. Trots att det i år är