The Hep Stars

The Hep Stars

En av Sveriges mest kända grupper som slog igenom stort på 60-talet är The Hep Stars, eller Hep Stars som de oftare kallas. Nedan kan du läsa mer om gruppen och om medlemmarna.

Om gruppen

Gruppen var som allra mest aktiv under 60-talet. De bildades under 60-talets första år och de splittrades redan 1973. Hep Stars blev en av de första popgrupperna som blev riktigt kända i Sverige. Deras genomslag kom inte på direkten, utan det började lite trevande. De kom trea i en talangtävling för grupper som deras och sedan dröjde det nåt år innan de framträdde inför en större publik igen.

Det var först 1965 som gruppen slog igenom ordentligt med låten Cadillac. Om du vill läsa ännu mer fördjupad information finns det mer att läsa.

Om medlemmarna

Som bekant splittrades gruppen redan 1973 och medlemmarna gick åt varsitt håll. Några av medlemmarna som blev mest kända i andra sammanhang var Svenne Hedlund (genom Svenne & Lotta) och Benny Andersson (ABBA bland annat).

På sitt sätt tog deras karriärer ännu högre fart efter deras splittring. Hep Stars återförenades en kort period på 80-talet och medlemmarna har haft kontakt på olika sätt under årens lopp. Han hann bland annat vara frontfigur i andra bandkonstellationer och vara med i musikaler.